De Omgeving

Casa Elide is gelegen in het hart van de Sabina, een heuvelrijk landschap ten Noordoosten van Rome. In de Sabina heeft de tijd stilgestaan, hier wordt het Italiaanse leven nog geleefd zoals het vroeger was.

Op 1500 meter afstand van het huis vind je het dorp Montebuono, hier zijn veel voorzieningen, zoals een bakker, slager, postkantoor, supermarktje, pin automaat en een café. In de nabije omgeving kan je diverse restaurants vinden van eenvoudig tot sjiek. Hier kan je heerlijk eten! Rondom Rome liggen maar liefst 9 golfbanen.

De villa is een ideaal vertrekpunt om de interessante omgeving te verkennen: de Abdijen en kloosters, Valle Reatina met zijn Santuari Francescani en de Abdij van Farfa. Maar ook middeleeuwse dorpen zoals Tarano, Casperia, Collevecchio, Orvieto, Bagnoregio of Narni met haar interessante ondergrondse tour.

Via de panoramische secundaire wegen kan men de meren van Bracciano en Bolsena,Vico of Turano bereiken, alsook het meer van Piedaluca met daarbij de imposante watervallen van Marmore even voorbij Rieti.

In het huis is een boekje aanwezig met diverse dagtochten in de omgeving. Deze zijn allemaal heel verschillend maar stuk voor stuk de moeite waard.

Ook Rome is dichtbij, met de auto via de Autostrada de Sol A1 bent U binnen een klein uur in het hart van Rome, waar het eenvoudig parkeren is onder de Villa Borghese in de parkeergarage. Maar je kan ook vanuit het nabij gelegen station in het dorp Stimigliano met de trein naar Rome station Ostiense, dan sta je ook binnen een uur in het centrum van Rome! Het is een bijzondere ervaring om overdag in een metropool rond te lopen en ’s avonds weer op het terras van de rust te genieten.

Extra Service:

Onze Engels sprekende gastvrouw Simona kan, tegen betaling, vele activiteiten voor U organiseren. De chef aan huis bijvoorbeeld is erg populair onder onze gasten. Onze chef kok Daniel kookt voor jullie een heerlijk diner met producten uit de streek, of hij tovert samen met Simona het huis om tot een echte kookschool waar je de kneepjes van de Italiaanse keuken leert! Maar ook een olijfolietour door de Sabina, behoort tot de mogelijkheden of een relaxende massage, echt te veel om op te noemen. Geef aan waar uw keuze naar uit gaat en wij kunnen U er meer over vertellen. Simona kan jullie natuurlijk ook helpen wanneer er onverhoopt iemand naar de dokter moet, altijd fijn zo’n zekerheid in het buitenland.